Politiehond bijt woedende supporter 1971

Utrecht- Supporters van FC Utrecht hebben het de politie weer knap lastig gemaakt na afloop van de verloren wedstrijd tegen Feyenoord. De 27 jarige bouwvakarbeider A.B.K die zoals ook op televisie duidelijk zichtbaar was, weigerde van het speelveld af te gaan. Moest later in het ST. Antoniusziekenhuis worden behandeld.Hij had gestompt naar de politiehond Nero. Die had hem zo hard in de hand beet dat er een pees scheurde. De man had patronen van een vuurwapen bij zich. De politie maakte dan ook twee processen verbaal op. De andere wegens verzet tegen de politie, de andere wegens overtreding van de vuurwapen wet.

Tijdens het regelen van het verkeer op het stadionplein, na afloop van het duel kreeg een politieman het aan de stok met het publiek. Er werd steeds tegen hem aangelopen en toen hij daar een opmerking over maakte keerde zo’n honderd man zich tegen hem. Collega’s moesten hem ontzetten. Het bleef een geruime tijd onrustig op het plein.

Supportersvereniging FC Utrecht

De SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) is de officiële supportersvereniging van FC Utrecht en vertegenwoordigt met ruim 5.500 leden een aanzienlijk deel van de Utrechtse achterban.

Lid worden?