Politie Fouilleert in Utrecht 976-1977

Bezoekers van FC Utrecht- FC Amsterdam werden gefouilleerd op het bezit van die "wapens", die helaas gemeengoed zijn geworden in voet­balstadions. Op de foto is e.e.a. in beeld bij de ingang van de staantribu­ne aan de Bunnik-zijde. Overigens ving de politie bot. Opvallend was dat de wat slordiger geklede een pittiger onderzoek moesten toestaan, terwijl de "ordentelijke" vaak mochten doorlopen.Dat ook fouilleren niet waterdicht is, bleek tijdens de eerste helft van de wedstrijd. Er werd volop vuurwerk afgestoken (ook door "ordentelijke" en "volwassenen", waarvan sommigen grote sigaren als aansteker ge­bruikten voor de lonten van hun donderbussen). Bovendien werd Jong­bloed toen weer bekogeld met flesjes, blikjes en andere ongerechtighe­den.

Scheidsrechter Frans Derks werd daar door de spelers op attent ge­maakt, maar zelfs toen er vuurwerk voor de voeten van Derks ontplofte wees hij de Amsterdamse protesten van de hand om vervolgens het pu­bliek achter het doel breed lachend genoegdoening te verschaffen. Conclusie: Derks voorkwam aldus - wle weet - excessen, maar handelde in ieder geval tegen de opvattingen van de KNVB in; hij greep bovendien niet in wanneer het publiek - zeer selectief. en bekwaam timend ­vuurwerk naar Jongbloed gooide bij gevaarlijke momenten voor het Amsterdamse doel. De geroutineerde Jongbloed bleef overigens zichzelf en speelde meesterlijk.

Supportersvereniging FC Utrecht

De SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) is de officiële supportersvereniging van FC Utrecht en vertegenwoordigt met ruim 5.500 leden een aanzienlijk deel van de Utrechtse achterban.

Lid worden?