FC aanhang roert zich in Breda 1974

Breda- “veel geschreeuw, weinig wol”. Aldus een karakteriseerde hoofdagent de acties die de FC Utrecht aanhang gisteren middag ontketende  tijdens de afloop van de wedstrijd tegen NAC.

Hij doelde op de manier waarop de FC supporters hun gram probeerde te halen na het derde doelpunt van NAC. “We hebben er een stuk of twintig het stadion uit gezet, die begonnen te knokken op de overdekte tribune. Ook zijn er twee van de hoofdtribune gehaald, die sloegen er  èèn  knock-out“Maar we hebben geen arrestaties hoeven te verrichten”


Jan Rab over de chaos tijdens en na de wedstrijd. “Ik geloof dat onze supporters moeten beseffen dat met hun acties de zaak niet wordt gediend. Ik kan als trainer mijn hoofd nauwelijks bij de wedstrijd als ik de agenten charges zie uitvoeren. En bij de jongens zal de concentratie zeker ook verstoord raken, wanneer ze die onrust bespeuren. Waarmee ik de houding van mijn spelers niet wil goed praten na die derde doelpunt. Aldus de FC Utrecht oefenmeester.

Schandalig
Vice-Voorzitter mr Kernkamp: ‘’ Over de aanleiding- het al dan niet terecht goedkeuren van de derde NAC goal , wil ik het niet hebben. Wel over de manier waarop na dat doelpunt die grensrechter werd geattaqueerd. Het lijkt me dat Van Gemert zich in die situatie wel wat meer had kunnen laten gelden.

Een juiste visie die overigens niet werd gedeeld door Joop van Maurik.”Dit keer sta ik helemaal achter de supporters. Voor mijn part breken ze de boel af. Dit lijkt toch nergens op. Ik ben net zo kwaad als die jongens. Schandalig zoals Van Gemertloopt te fluiten, die man kunnen ze beter naar het Barthimeus-huis in Zeist brengen. Geloof me, hij kan er niks meer van. Toch hadden we niet hoeven te verliezenals we de hoofden erbij gehouden hadden de eerste helft.

< strong>Emotioneel
Aanvoerder Co Adriaanse: ‘’ Die emotionele reacties van ons, die moet je kunnen begrijpen. In feite zorgde Van Gemert voor de beslissing door de derde goal toe te kennen. Dat iemand een fout maak , kan ik respecteren.

Maar zo’n elementaire blunder , nee. Daar heb ik het erg moeilijk mee. En dat onze supporters zoiets slecht kunnen verkroppen , dat is ook nogal logisch. Laten we wel zijn, de aanleiding lag nu toch wel heel duidelijk bij de arbitrage.En NAC(intrim)trainer Jo Janssen:’’ Dat doelpunt van Brouwers, daar heb ik geen commentaar op”. Onze dug-out is nogal ver weg van die kant zie je. En FC Utrecht? De ploeg dacht kennelijk te vroeg dat ze er al waren. We hadden het geluk dat een tweede Utrechtse goal uitbleef. Dan waren we geklopt geweest. En na rust hebben we toch karakter getoond, niet waar. En de beste kansen gehad.

< strong>Commentaar
Arie van Gemert tenslotte weigerde na afloop ieder commentaar. Pas om vijf minuten over vijf verscheen de omstreden arbiter(nu met bril) uit zijn kleedkamer, begeleid door vijf bestuursleden van NAC. De tierende FC Utrecht aanhang was toen begeleid door een Bredase overvalwagen annex politie te paard afgevoerd. Mr Brouwer: Het is natuurlijk erg onplezierig dat sfeertje na die derde goal. Ik heb de indruk dat ons elftal het niet zover had mogen laten komen. Die lauwe speelwijze, daar begrijp ik niks van. Er stond nogal wat op het spel. En als je je niet optimaal hebt geven, dan verdien je niet om te winnen. Jammer dat zo’n nederlaag er toch weer tussendoor komt . Daar had ik niet op gerekend. En wat de supporters betreft, ik heb al eens eerder gezegd hoe ik hier over denk. Dit is niet de manier om de ploeg te steunen.

Supportersvereniging FC Utrecht

De SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) is de officiële supportersvereniging van FC Utrecht en vertegenwoordigt met ruim 5.500 leden een aanzienlijk deel van de Utrechtse achterban.

Lid worden?