3e Generatie

In het Oostenrijkse Graz struinen kleine groepjes Utrechtse jongeren door de binnenstad. De jongeren blijven toevallig hangen. Ineens duikt er op hetzelfde plein een groep supporters van Rapid Wien op. Het groepje jongeren, begingroepje van de huidige Utrecht Jongeren worden aangevuld met een hoop andere jongeren die daar ook nog aanwezig waren en vormen 1 groep. FCUYouth is een feit. Rapid Wien geeft een uitnodiging tot een gevecht.

In een keihard gevecht, waarbij een Oostenrijker zwaar gewond raakte, stond de groep jongeren er voor elkaar. Als alle Utrecht Jongeren vervolgens gearresteerd worden en een band krijgen met elkaar komt er het idee om als groep verder te gaan. Het zou de 3e Generatie binnen de harde kern van FC Utrecht worden.De activiteiten lagen vooral in het vooruitreizen naar andere steden. Nijmegen, Amsterdam, Groningen, Tilburg, Arnhem werden ondanks verplichte buscombi's altijd met slechts 20 man in het vijandige vak bezocht. Bewust de rel zoeken met 20 man was toen natuurlijk nog geen optie aangezien de groep te klein was maar op de vakken zorgde het regelmatig voor leuke incidentjes. Maar de FCU Youth genoot toentertijd weinig tot geen bekendheid bij andere clubs waardoor er vaak geen vragen bij onze aanwezigheid werden gesteld.

Ook was er weinig tot geen contact met de gevestigde orde in Utrecht. Sterker nog; De FCU Youth werd overal buiten gehouden. Tot aan de interland Nederland - Engeland in Amsterdam. Die dag "mochten" de jongeren voor het eerst mee met de gevestigde orde. Het was een dagje vol confrontaties en achtervolgingen. Op het Rembrandplein en later op het Rokin leverde de jongeren een prima bijdrage aan een sterke Utrechtse delegatie. Niet lang daarna werd er afgereisd naar Amsterdam waar het vervolgens uit de hand liep bij Café de Corner bij de RAI hallen. Hierna werd geleidelijk de FCU Youth opgenomen binnen de gevestigde orde.

Ondertussen groeide de groep. Het vooruitreizen werd een vaste prik. Zo werd de confrontatie gezocht bij Café Nieuwpoort in Alkmaar, werd Arnhem met een flinke delegatie bezocht, werd en daarna nog geprobeerd tot een confrontatie te komen in Enschede en Arnhem en leverden de jongeren een flinke bijdrage aan welkomstcomités bij thuiswedstrijden. Zoals Legia thuis waar we de Polen de avond van te voren bezig hielden en op de wedstrijddag zelf een groot aandeel hadden in de ongeregeldheden in het centrum en het stadion. Helaas waren nog niet alle generaties blij met de nieuwe generatie hooligans bij FC Utrecht.

Onbezonnen acties zoals slopen in Doetinchem, in Roosendaal en vechten in Waalwijk en regelmatig vechten op Utrecht Centraal werden niet geaccepteerd. Dit werd in aanloop naar 10 augustus allemaal uitgepraat. Op tien augustus zou FC Utrecht de club zijn die zou gaan neerstrijken in de binnenstad van Amsterdam. De Utrecht jongeren leverde 60 procent van de totale opkomst van 150 man richting Amsterdam en leverden een prima bijdrage aan een mooie dag. Inmiddels is de FCU Youth flink gegroeid en "volwassen" geworden.De FCUY bestaat "officieel" niet meer. De drie generaties binnen FC Utrecht zijn opgegaan in 1 front. Utrecht Hooligans Forever (UHF) is een verbond tussen de drie generaties binnen FC Utrecht. Natuurlijk blijft de FCUYOUTH een begrip en een groep binnen de UHF die buiten de wat grotere gezamenlijke acties regelmatig op de thuisvakken plaatsneemt, andere activiteiten plannen en altijd aanwezig zijn in de stad en rondom de thuiswedstrijden. Inmiddels is er alweer een nieuwe groep aan het licht gekomen. Wij zijn benieuwd wat de toekomst ons brengt, wij hebben er alle vertrouwen in.

Supportersvereniging FC Utrecht

De SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) is de officiële supportersvereniging van FC Utrecht en vertegenwoordigt met ruim 5.500 leden een aanzienlijk deel van de Utrechtse achterban.

Lid worden?